Om mig

Jag heter Helene Engström och jag målar mest i akvarell. I unga år målade jag mycket i olja, gick kurser och blev helt uppslukad av måleriet. Om jag saknade pannåer eller dukar målade jag på smörpapper som jag tejpade fast på kartongbitar. Men tavlorna blev inte som de jag hade i huvudet utan mycket tråkigare, och med tiden fick jag andra intressen.

Av en slump halkade jag in på akvarellmålning. Och jag kan ju inte säga att bilderna blir som de jag har i huvudet nu heller, därtill har jag mycket kvar att lära. Men akvarellfärgerna lever ju sitt eget liv, och när pigmentet, vattnet och jag leker på papperet känns det som att vi är tre som skapar ihop, och det är alltid lika spännande att se resultatet när det torkat.

Jag går och har gått kurser för olika konstnärer – Johan Ramberg, Hasse Karlsson, Gunnel Moheim, AnnMari Löf, Agneta Östlund, Annika Sundin, Geir Yttervik, Ewa Svensson och Bernadette de Tauzia. Det har mest varit fokus på experimentellt akvarellmåleri och komposition, men även kroki och teckning. Vad mina oljemålningslärare anno dazumal hette minns jag inte. Däremot kommer jag ihåg att kompisen Åsa och jag åkte på en bussresa till Zornmuséet när vi gick på gymnasiet. Det var vi och 30 pensionärer som ville stanna och fika hela tiden.

När jag inte målar är jag bokförläggare.

Medlem i

Linköpings akvarellsällskap och Nordiska akvarellsällskapet.

Pågående utställningar

Inga just nu.

Kommande utställningar

29 juni 2024: Konstrakan, Tranås
7-8 september 2024: Östgötadagarna
28 september 2024: Kulturnatten, Norrköping

Tidigare utställningar

2024: Gränna museum
2024: Konstforum, Norrköping
2024: Finspångs konstförening
2023: Galleri Vita Rum, Vadstena
2023: LKPG Culture Pop-up, Linköping
2023: Galleri Blåbär, Norrköping
2023: Hos konstnärer och silversmeder, Ateljé Tjustgård, Linköping
2023: Utställning i Svärtinge handelsbod
2023: Vårsalong, Eneby församlingshem
2022: Galleri Blåbär, Norrköping
2022: Utställning med lokala konstnärer, Eneby församlingshem
2021: Galleri Blåbär, Norrköping

Intresserad av någon bild?

konst.se/heleneengstrom finns bilder som är till salu. Här ser du mått, priser och i vissa fall miljöbilder. Jag visar gärna upp tavlorna om du är i Norrköping, så du får se dem på riktigt. För även om jag fotograferar bilderna i bra ljus blir färgåtergivningen och känslan en annan när du tittar på tavlan på en skärm. Du når mig på helene.engstrom@egetforlag.se.